Magyarország Alaptörvény

Magyarország Alaptörvény



(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.
(2) Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit.
(3) A sajtószabadságra, valamint a médiaszolgáltatások, a sajtótermékek és a hírközlési piac felügyeletét ellátó szervre vonatkozó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg.
X. cikk
(1) Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá – a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében – a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát.
(2) Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak.
(3) Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. A felsőoktatási intézmények a kutatás és a tanítás tartalmát, módszereit illetően önállóak, szervezeti rendjüket és gazdálkodásukat törvény szabályozza.
 

Emberi Jogok Európai Egyezménye!

(1993. évi XXXI. törvény az emberi jogok és az alapvető szabadságok védelméről szóló, Rómában, 1950. november 4-én kelt Egyezmény és az ahhoz tartozó nyolc kiegészítő jegyzőkönyv kihirdetéséről)
10. Cikk - Véleménynyilvánítás szabadsága
1. Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát és az információk, eszmék megismerésének és közlésének szabadságát országhatárokra tekintet nélkül és anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhasson. Ez a Cikk nem akadályozza, hogy az államok a rádió-, televízió- vagy mozgókép vállalatok működését engedélyezéshez kössék


Én Nánássy Imre a közérdekű, tájékoztató jelegű, főleg a saját gondolataimat, regényeimet, esszéimet teszem közzé. A magam és mások szórakoztatására. Egyben egy bizonyos kör, szakma részére próbálok segíteni a társadalmi felzárkózás szintjére. Oktatási és valós információkkal. Már közölt hivatalos forrásokból annak feltüntetésével. Magán személyek meghallgatásával (ennek hitelességét nem tudhatóm ellenőrizni)
Nem áll módomban személyazonosságát ki adni. Csak hivatalos szerveknek Rendőrség, Ügyészség, Nemzet Védelem. stb
Amennyiben ezen írásokban mások véleményeben nem azonos irány elvek, találhatók. Kérem jelezze, és teret biztosítók az ellenkező vélemény nyilvánításra, amennyiben az nem minősül becsületsértésbe, mások lejáratásában. A szólásszabadság jegyében de a törvényes kereteken belül.
Üdvözlettel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések