Áprilistól a régebi navigációs eszközök Megbénulhatnak

A régebbi navigációs készülékek nem tudják majd megfelelően használni április 6-tól a GPS rendszert, mindennek pedig a GPS-időhöz van köze.

A GPS rendszer a GPS-idő használatával azonosítja a tartózkodási helyet. Ezt pedig április 6-án lenullázzák, ami megbéníthat egyes régebbi készülékeket vagy pedig helytelen navigációs eredményekhez vezethet. 


A probléma abból adódik, hogy a GPS-idő 10 bites bináris paramétert használ a hetekhez, tehát csak 1023-ig tud számolni, majd lenullázza magát. Az újabb eszközök számára nem jelent problémát az átállás, de aki például egy régebbi autós navigációs rendszert használ, annak gondjai lesznek, ha nem kap firmware-frissítést a gyártótól. Leginkább azok számára okozhat ez kellemetlenséget, akik évek óta az autójuk beépített rendszerét használják. A megoldás az okostelefonra való átállás vagy egy új navigációs készülék vásárlása lehet. 
A legjobban azonban nem a fogyasztóknak, hanem azoknak a cégeknek és kormányszervezeteknek fájhat a feje, amelyek működéséhez elengedhetetlen a GPS használata. 
Olvasható a PCWORLD BEN

Szóval mit kell tennie? Tavaly a DHS közzétette a javasolt javaslatokat:
  • vizsgálja meg és megértse a lehetséges GPS függőségeket az UTC megszerzéséhez;
  • lépjen kapcsolatba a GPS-gyártókkal azokról az eszközökről, amelyeket az UTC-t szerez;
  • megértsék a gyártók felkészültségét a felújításra;
  • megértsék a CI és más tulajdonosok és üzemeltetők által megkövetelt intézkedéseket annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő működését az áthidaláson keresztül; és
  • gondoskodjon arról, hogy az ilyen eszközök firmware-je naprakész legyen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések