Misztikus kövek vagy gyógyító ásványok?

Kövek vagy ásványok?


Nagy kérdés ha szakembert kérdezünk akkor ásványok, ha egy laikust, akkor biztosan csak kavics vagy kő a válasz.
Mindenki el döntheti maga, ki mit lát benne.

Ásványbörze


Sokan vannak akik azt hiszik gyógyítanak vagy legalábbis hisznek benne. Semmilyen tudomány nem támasztja alá a kristályok gyógyító erejét. De, számtalan beszámoló van arról, hogy valamilyen sérülést kezeltek vele. Ez inkább szóbeli beszámolok tapasztalatok mint tudományos alátámasztás.
Amennyiben pozitív változást hoz valaki életében már megérte a felkutatást egy szakember boltjába.
Itt jegyezném meg renget csaló van a piacon aki a laikus embereket átveri ezzel is rossz hírét kelti ennek a szakmának vagy a gyűjtői közösségnek.

Sokan vagy a horoszkópja vagy mert szép kelléke a lakásnak. De még többen vannak akik az ezoterika hívői ők akik tudatosabban vásárolnak. Ezt az ásvány kiáltáson mondta egy szakértő aki már 30 éve foglalkozik az ásványokkal. Elmondása alapján neki idáig csak pozitívumot hozót az életébe.

Hegyikristály a rózsakvarc és a ametiszt még mindig a sláger.

A borostyánkő nyaklánc nagy nagy divat a babáknak vásárolni. Az elmélet ettől a babák nyugodtabbak lesznek. Immunrendszer erősítő és gyulladás csökkentő hatású.
A hegyikristály a kövek köve amely gyakran a színe változtatásával jelzi viselője egészségi állapotának változását.
Készítette: JJ Harrison (https://www.jjharrison.com.au/) - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6023737

Amikor valaki nagyon szkeptikus, akkor mindig felhívom a figyelmét a mecseki urán ártalmas hatásaira, és egyből megértik mire gondolok. Ha egy kőzet okozhat ilyen negatív hatásokat, miért ne lehetnének a kövek pozitív hatásai is?

Azért van nekem is némi szkeptikus i véleményem igaz nem az ásványok irányába inkább az ásványkiállításon látottakkal tapasztaltakkal kapcsolatban.

Egyrészt az egy dolog, hogy nem olcsók egyes ásványok. Másrészt a meteoritok is felbukkantak. Hisz az is ásvány. Igaz nem egy teljes meteorit de, volt ott olyan is. Kicsi, részleges vagy csak mikró meteorit. De, láttam szilánkot is ami meteoritból származót. Volt olyan eladó akinél nagyban ki volt rakva fotózni tilos!

Meteorit

Pont ennél a pultnál vettem észre olyan alig látható sivatagba leeset mikró meteorit, amit ember nem talált volna meg abban a sok homokban. És azt is meghatározták melyik bolygóról származik. Ennek azért elég kicsi esélye van szerintem, ha csak nem járt már ott a tulajdonosa. Ha viszont igen és vissza is jött, árulja már el hogyan csinált mert én is be neveznék egy ilyen utazásba.
Persze az ára igen csak húzós volt! Valamiből kell finanszírozni a szaturnuszi sétát.
Én értem, hogy az ásvány gyűjtök kiterjedt világra szóló kapcsolatokkal vannak fel vértezve, de honnan tudják, hogyan találták meg azt a kis kosz szemet? Az is biztos a geológusok szint e minden meteoritra kíváncsiak de vajon hogy hogy hozzájuk nem jut el az ilyen, vagy ha igen ők miért adják vissza vagy el?

Ha pedig az amatőr geológusok akik ezt rögeszmésen gyakorolják, honnan tudják melyik bolygárról származik vagy üstökösről, ugyanis olyan is volt ki állítva. Sajna nagyon határozottan nem engedték a fotózást, így nem tudom be mutatni, se az árát. Ami igen borsos volt olyan 150000 forint. Természetesen más is árult de nem ekkora kuriózumot.


Nánássy Imre fotó


Obszidián
Kén



Azt azért hozzá kell tennem, kicsi bolygónkra évente sok kis meteorit esik le. Persze nem mindenről számol be a média, hisz kit érdekel ha egy párcentis kis kő le esik a dzsungel mélyére, és egy éppen arra koszálló mérges bogárra esik. Akinek nagyon fog fájni a feje pár napig, vagy nem. Nincs benne szenzáció és nem is halt meg senki, ha csak nem a bogárka, aki lehet a példánya utolsója volt.
Mindjárt itt van még egy kérdés. Vajon honnan tudják hova eset a kő, mert hát vagy véletlen találja meg valaki vagy szánszándékkal.

Mi ennek az életszerűsége?

Két beduin sétálgat a sivatagban mire az egyik megszólal -Te Ali az nem egy furcsa kő? -Nem, az egy egér kaka, dobd el! -De ez kemény mint egy kő! -Meg van száradva, dobd el! -De ez olyan mint egy meteorit. -Egerek nem járnak az űrben, ahonnan le tojnak a földre, dobd el. -De Ali ez tuti értékes, be viszem a geológusokhoz. -Ne röhögtesd ki magad az egér szarral, dobd el. -De ha értékes akkor osztozunk. -Jó tedd be a táskádba holnap bevisszük.

Neked mi a véleményed?























































Megjegyzések

Népszerű bejegyzések