Budapest VS vidék.








Minap futottam bele egy kedves fele barátommal való diskurzus nyomán eme nagyszerű régimódi formális ideje múlt sztereotípiába. Ami kissé, hogy is fogalmazzam szíven ütött. Talán azért, mert a régi idők gondolkodását tükrözi, ami az hivatott kifejezni különbözőek vagyunk. Egyik felsőbb rendű mint a másik.

Na, ez biztos nem így van. Nem is volt, és nem is lesz.

Nagyon fontos ezt észbe vésni! Egyik sincs el a másik nélkül. Ráadásként a legújabb tanulmány szerint. Az elmúlt 20 évben Budapest lakossága kicserélődött és aki úgy mond, törzs gyökeres pesti volt, azok lettek kevesebb arányba a vidékről fel költözök lettek többen. Úgy 25/75% ban.

A lakás eladások aránya is így módosult. 10 lakásból 6 lakást a vidéki emberek vesznek meg. Befektetésnek vagy mert itt akar élni a gyerekük vagy itt tanul.
Ergo, nem állja meg helyét a sztereotípia amit egyesek még beszorult nézeteik miatt hirdetnek.

Ráadásként nagyon tetszik a ráolvasó jósok.

Ez főleg a nyaraló övezetek és környéken élők szoktak gyakorolni. Ezt a tudást év századokon keresztül fejlesztették ki, de van olyan család aki örökítik ezt a tulajdonságot.

Példaként:  úgy zajlik, hogy a helyi lakos(ok) a napi rutinnak megfelelően közlekednek hétvégén is. De, a nem helyi lakosok aki arra fel-le jönnek hétvégézni, nyaralni, kiengedni a gőzt. ( sokszor teljes agy halál módját teszik)
A helyi önkéntes rendszabályozó lakos(ok) minden szabálytalanságot észre vesznek még akkor is ha ők ugyan azt művelik. Persze meg kell jegyezni néha tényleg van egy kettő, akit szívesen felpofozna az ember. De, térjünk vissza az előzőekre. Rögtön jön a meg jegyzés a helyi önkéntesektől ˝büdös bunkó pesti, azt hiszi neki mindent szabad˝
Pedig lehet, hogy éppen olyan vidéki mint a helyi önkéntes osztag. 

Szerintem minden hol meg vannak a hülyék és a normálisak ez nem helyrajzi kérdés inkább neveltetés vagy.....


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések