Majom ház az irodákban!








Mint azt mindenki tapasztalja, rengeteg irodaház van, főleg Budapesten van ennek nagyobb keletje. Persze van máshol is az országban de itt egy kicsivel több. Ennek persze van némi hátránya is. Hisz a Budapest vonzás körében lévő helységekből is fel járnak dolgozni így kissé macerásabb a közlekedés, de sebaj.

Az irodaházakba dolgozok vagy is a különböző cégek munka morálja illetve azon gondolkodása miként ösztönözzék dolgozókat a jobb hasznosabb munkára az már igazán egyedi.
Itt szeretném megegyezni nincs különbség vidéki és Pesti ember közt, talán annyi, hogy a Bp ember hajlamosabb a gőgre és az arroganciára. Bár az irodisták ennek is a magas iskoláját gyakorolják. Független attól honnan is származik.
Illetve itt is meg kell jegyeznem, nincs különbség vidéki és Pesti között.

Ezt csak azért emelem ki többször, mert nem rég az a vád ért,  hogy lenézem a vidéki embereket. Szó sincs ilyesmiről! Idióta mindenhol van! Talán a fővárosban azért látszik jobban, mert kicsit sűrűbben laknak itt az emberek. Így az idióták előfordulása egy négyzet méterre levetítve, több az országos átlagnál.

Itt szintén nem akarok kitérni a legnagyobb diliházra a parlamentre mert ott az idióták előfordulási rátája hasonló paraméterek alapján 100%.
Egyes irodaházakban az is tiltott amit úgy neveznek, verbális kommunikáció. ( integetés, beszéd, pisszegés )
"Kérem csendbe maradni ne zavarják a munkavégzést" vagy " csendet kérünk, dolgozunk"

Azért ebben a légkörben elég nehéz kreatívak lenni!

Bár a legtöbb helyen nem a kreativitás a cél, hanem az automatizált munka.
Sok irodaházakba mint külsős dolgozom, így nem igazán vonatkoznak rám a beteges szabályok.
Főleg ha lehet csak este hat óra után megyünk elvégezni a karbantartási feladatokat.
Itt szeretném tájékoztatni azt a hölgyet aki nem is olyan régen a legnagyobb nemrég épített iroda komplexumban este 2100 órakor a 7. szinten egymagában dalolászott és én éppen a külső hordozható kis hangszóróból szólt az AC/DC. Természetesen a nem tetszését fejezte ki, hogy ez az idő már a takarítok é és a karbantartok ideje.

Mindezt csak azért szeretném a tudtára adni, mert amit napközben tönkre tesznek, főként össze koszolnak, azt ilyenkor teszik rendbe, hogy másnap előröl kezdhessék az egészet. Mert,hogy előröl kezdik az tuti.
Ezért van az, hogy az irodaházak gúnyneve majom ház!  Hűen tükrözi a mai emberek viselkedését benne. Persze itt is vannak kivételek.  Az egyik hölgyet idézem egy banki irodaház konyhájában folytatott eszmecsere után.

       " Ha nem tudnám,  hogy ezek értelmiségiek azt hinném egy retardált gyülekezeten vagyok, mert a majom ház sértő a majmokra "

Arról nem is beszélve mennyire trehányok főleg a férfiak vagy is manapság már csak azoknak csúfolt emberek. Természetes azért itt is vannak kivételek. De a legtöbb helyen arra is képtelenek amit otthon simán megtesznek. A poharakat be tenni a mosogatóba vagy amit eltörnek kiszórnak azt össze takarítani. A mosogatógépbe tenni a tányérjukat vagy csak annyira oda figyelni, hogy a tiszta eszközökkel nem keverik össze a piszkos dolgokat. 


Volt olyan hely ahol bele székeltek  a szemetes vödörbe és otthagyták a takarítóknak. 

??

 Összetört egy tányér és a mosogatóba dobták nem a szemetesbe, ami tőle 1 méterre volt. 

Szexuális szokásaiknak köszönhető az óvszerét otthagyja a mellék helységben szétdobálva még a szemetesig sem tudják elvinni ha már éppen ott jöt rájuk a teljesítési  vágy. 


          "A takarító azért van, hogy én utánam takarítson.  Én nem érek erre rá fontos munkám van"

Közlöm Kis csillag, nincs olyan fontos munka ami miatt ne lenne annyi idő, hogy betegyed a mosogató gépbe egy poharat. Sőt ha szólsz a takarító szolgálatnak kiöntötted, szétszórtad, eltörted stb. Akkor a többi  sem fog belelépni es széthordani. A takarítók pont ugyan olyan fontosak mint te. Ő is a munkáját végzi akár csak te. Neki meg a saját munkája fontos mégsem hátráltat téged.

A debilitás minden formája megtalálható. Sorolhatnám még de a lényeg szerintem át ment.

Mi a megoldás? A józan paraszti ész és egy kis oda figyelés talán ezzel kellene kezdeni.

A gőg és az arroganciát is lehet mellőzni.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések