Plató konyha

Tisztelt olvasó 

Néhány szó erről a témáról. Felfoghatjuk téma indítóként előszóónak is.  
Ezt a kis magyarázatot mit is jelent. Korunk nomádjai az úgy nevezet világot járt driverek, plató konyhája. 

Teljesen össze téveszthető a régmúlt letűnt nomadokkal akik legelők vagy kereskedés céljából vándoroltak esetleg keresték a megfelelő lakhelyet. 
Itt inkább lakhely elhagyásának esete forog fent... Meg élhetés céljából... Korunk vívmánya... 
Először vándoroltunk, majd letelepedtünk és most újra vándorolunk...  Csak a viszonyok változnak folyton. 
Viszont az embert úgy alkották, hogy táplálkozni a keljen. Ezt mi módon teszi, azt rá bízták, sőt azt is, mit eszik. Ezt igen jól kitalálták alkotoink, vagy tervezőink, ez mai állás szerint, teljesen biztosan állíthatjuk, senki nem tudja. 

Azt viszont, hogy a plató konyha nemes találmányához kellenek nemi eszközök, már ha van arra affinitása az embernek nemi meleg és saját maga készítsen főt ételt. ( ajánlatos a rendszeresen kempingező parkolo vándoroknak )

Amennyiben erre van igény, úgy nem árt néhány eszközt beszerezni. Ezt ugyan már taglaltam a “segítség kezdő vagyok” kis irományba de, vegyük át.  

Egy kislábos vagy kettő esetleg egy serpenyő ( ezt jó magam nagyon tudom ajánlani ) vágódeszka, kés kanál, fakanál tészta szűrő sajt reszelő, végül de nem utolsó sorban egy kisebb gázpalack gázrózsával vagy kettővel. Nagyjából e készlet kielégíti egy nomád konyháját... alá hirtelen. 

A gasztronómia performansz előállításához némi alap nem árt. No de, azoknak segítünk akik valamilyen formában erre hajlanak. Remélhetőleg ebben segítségemre lesznek a nálam sokkal jobban értő nomádok. 

Elsők közt kezdjük egy serpenyős egyszerűséggel de, ízletes, árban sem eltévelyedett ételel. 

Hozzávalók: olaj, tojás, hagyma, esetleg szalonna, vagy úri fiuknak Pálmai sonka. 
Ezen alkatrészek vagy magunkkal hoztuk, vagy helyi specifikusak. 

Serpenyőben olaj felforrósítva, vékonyra vágott hagyma, üveges tekintetű hagyma nézés, utána tetszés mennyiségű felvert tojás rá borítása, miután kemény vagy lágy formába sült... kész. Ajánlatos a tojás héját kerülni. Bár igen gazdag kálciumban, étkezés során kellemetlen a fogak közt. 

A hétvégi lustálkodás gyors ebédje a következő... Krumpli, hagyma, piros paprika magyar módra, nemi olaj, gazdagabb jurta tulajoknak... kolbász tárolva. 
Olaj forrósítása, hagyma apróra darabolása, majd olajba bámulás... üveges hagyma nézés... eközben remélhetőleg már a krumplit megpucolva, tetszőleges performanszra vágva. 
A hagymás alapot kissé félre húzva a tűzről jó adag haza.... módom csak is haza piros őrölt paprikával beborítjuk, de alaposan, kissé kavarva, rázva, feldobva tetszés szerint. Erre ráborítjuk a krumplis performanszt, majd mértani egyenességgel összekeverjük, ha e csodás művelet meg van. Felöntjük illetve le vízzel, aminek épphogy el kell fedni e, e csodás egyveleget. Miután puhára főzzük, ehető. 

Vacsorára ajánlom a kedves egyik rokonom által jól készített egyszerű, na jó ezt mindenki találja ki magának. 

Igazán fakultatív... 


Amennyiben van recept ne tartsak vissza magukba a vándorok... segítsünk kezdő nomád társaiknak.  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések